colt5.jpg
Net geen Rooky of the Year voor Kobus Jr.
2009-02-22 20:28:16
Elk jaar wordt er door de persvertegenwoordigers van Nederland een prijs vergeven aan een debuterend persoon, die zich door zijn of haar prestaties in de kijker weet te rijden. Een prijs voor hèt grootste debuterende talent van het afgelopen jaar. Deze prijs ging helaas voor Hermen net aan zijn neus voorbij, waarmee hij strandde op een tweede plaats net voor zijn concurrent Timo van der Marel, zoon van 7-voudig Nederlands rallykampioen Jan van der Marel.

Omdat 2008 het eerste jaar in de rallysport zou worden voor de jonge Kobus was de doelstelling aan het begin van het jaar duidelijk; Finishen. Al na enkele wedstrijden werd deze doelstelling echter aangescherpt tot het behalen van een overwinning, wat uitmondde in maarliefst 4 klassenoverwinningen. De resultaten die dit jaar door Hermen werden behaald spreken voor zich. Met maarliefst 4 overwinningen en twee 2e plaatsen in 11 evenementen, kan Hermen dan ook terug kijken op een verbluffend jaar.

Natuurlijk waren het niet alleen maar overwinningen voor de jonge Kobus, zo werd de Hellendoorn rally vroegtijdig afgesloten met een boomontmoeting. Erg jammer gezien Hermen reeds een minuut voorsprong op zijn concurrenten had. Ook in Hengelo sloeg het pechduiveltje toe, na de gehele wedstrijd aan kop te hebben gelegen werd de auto op de laatste klassementsproef in de sloot geparkeerd. “Wanneer je rally rijdt, moet je altijd op 80% van je kunnen rijden. Ga je hier overheen, dan kunnen er vervelende dingen gebeuren. Omdat we dit jaar in een cup reden waar het niveau ontzettend hoog ligt moet je af en toe je grenzen verleggen. Helaas voor mij pakte dat verkeerd uit”, aldus Hermen.

Al met al kan het Kobus Jr. Rallyteam terug kijken op een fantastisch jaar waarin veel is geleerd. “Het is jammer dat we dit seizoen niet af konden sluiten met de titel ‘Rookie of the year 2008’, aangezien de jongen die eerste is geëindigd met een veel potentere Mitsubishi Lancer Evo VIII reed. Helaas, maar we zullen er natuurlijk alles aan doen om volgend jaar nog harder te rijden”, aldus Hermen.