Fiesta_s2000_pic_008.jpg
Einde winterslaap voor Kobus en de Wild
2013-03-07 22:28:54
Voor Hermen Kobus en Erik de Wild is de winterstop eindelijk afgelopen. Hermen die verleden jaar samen met navigator Erik de Wild vice kampioen van Nederland wist te worden, zal het jaar 2013 aftrappen tijdens de Tank S shortrally welke volgend weekend rond Emmeloord verreden zal worden.

Omdat voor het seizoen 2013 gekozen is om deel te nemen aan het BFO-BRC, het Belgisch kampioenschap rally, zal het team de Tank S shortrally gebruiken als voorbereiding op de (voor het team) eerste echte krachtmeting van dat kampioenschap; de TAC rally, welke 4 en 5 april verreden zal worden rond het Belgische Tielt.

Deze winter werd de Ford Fiesta Super 2000 voorzien van een nieuwe specificatie motor wat resulteerde in een vermogenswinst van bijna 20pk, waarmee het ongeblazen 2.0 motorblok nu zo’n 300pk levert. Verder werd een nieuwe specificatie stuurbekrachtiging gemonteerd waarmee de Fiesta Super 2000 van Kobus Tuning Competition nu volledig aan de laatste specificaties voldoet.

Onlangs werd al duidelijk dat Kroon-oil en Kobus Tuning Competition de samenwerking voortzetten voor het komende seizoen. Zo werd ook recentelijk de overstap naar Kumho banden gerealiseerd. “We hebben verleden jaar erg goede prestaties geleverd met Hankook banden. We denken echter dat er nog meer in de Fiesta zit en gaan het dit jaar daarom proberen op Kumho banden”, aldus Hermen. Gerrit Kobus, tuner en eigenaar van de auto heeft reeds jaren ervaring met Kumho en is er dan ook van overtuigd dat de banden Hermen veel goeds zullen brengen voor het seizoen 2013.

De Tank S shortrally zal door het team gebruikt worden om de banden te leren kennen en om een geschikte basis setup te creëren voor het seizoen in België. Hoewel de nadruk zal liggen op het vinden van een correcte afstelling van de auto, zal natuurlijk ook gestreden gaan worden voor de eindoverwinning in de shortrally.