fiestas2000.jpg
Kobus en de Wild verrassen in Vlaanderen
2012-09-14 16:20:30
Afgelopen weekend werd rond de Belgische plaats Roeselare de 53e editie van de Omloop van Vlaanderen verreden. Ook Hermen Kobus en Erik de Wild stonden dit jaar aan de start met hun rallywapen; de Ford Fiesta S2000. Na de voorgaande editie van dit evenement met een fantastische 9e plaats algemeen te hebben bekroond, toen nog met de Renault Clio, werd de lat dit jaar flink opgeschroeft. Hoewel dit aanvankelijk misschien een onhaalbare ambitie leek door de aanwezigheid van een tiental WRC’s en 3 gedegen concurrenten in te S2000 klasse, bleek deze ambitie zaterdagavond na de laatste klassementsproef niets minder waar. Kobus en de Wild wisten na twee slopende dagen als 5e algemeen (3e Nederlander) te finishen, met naast de overwinning in de S2000 klasse ook de BFO-award voor meest opvallende rijder op zak.

De Omloop van Vlaanderen was misschien wel dè wedstrijd waar Hermen en Erik zich het meest op hadden verheugd dit jaar. Een ontzettend snel parcours met vele twisty bochtjes en diepe snijd situaties, waar ieder foutje wordt afgestraft met een bult schade. Een echte uitdaging dus, waar talent hebben of het ontbreken ervan voor iedere rijder wordt blootgelegd. Kobus en de Wild konden ook dit jaar laten zien dat zij tot het talentvolle deel van de equipes behoorden en wisten menig toeschouwer te verrassen met kanontijden en een indrukwekkende rijstijl in de door Kobus Tuning geprepareerde Ford Fiesta Super 2000.

Naast de fantastiche overwinning in de S2000 klasse, waar onder andere de talentvolle Belg Davy Vanneste werd verschalkt werd goede zaken gedaan voor het Internationaal Nederlands Rallykampioenschap, waar Hermen en Erik op dit moment de 4e plaats vertegenwoordigen.

Hermen en Erik werden tot slot beloond met de BFO-award voor meest indrukwekkende rijder van de wedstrijd. Een hele eer want Hermen is daarmee samen met Hans Weijs Jr. (vice jr- wereldkampioen) de enige buitenlandse rijder ooit die deze prijs mee naar huis mocht nemen.

De volgende wedstrijd voor Kobus Tuning Competition is de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally die 21 en 22 september verreden wordt in Hellendoorn en omstreken. Ook hier zullen Hermen en Erik er alles aan doen om een goede klassering te behalen, al zal dat gezien de aard van de proeven zeker niet gemakkelijk worden.