BFO_award.png
BFO Award in Omloop voor Hermen Kobus
2012-09-12 14:08:48
Na een bijzonder zonnige en warme Omloop van Vlaanderen, stond de jury voor een moeilijke keuze. Hoewel er de ganse dag hard gereden werd, vielen er weinig verrassingen te noteren en werd de hiërarchie in de klassen grotendeels bevestigd.

Uiteindelijk opteerde de jury voor de piloot die bij de meeste volgers indruk had gemaakt door vanaf de start mee te draaien in de top 5 van het klassement, als enige niet-WRC piloot. Met zijn Ford Fiesta Super 2000 ex-Xevi Pons, een Super 2000 van de eerste generatie, was de jonge Nederlander Hermen Kobus ruim sneller dan de Belgische referenties in deze categorie.

Nadat hij vorig jaar al een paar keer dicht bij de BFO Award kwam, werd Hermen Kobus, 25 jaar en in 2010 Nederlands F2-kampioen en in 2011 Belgisch kampioen Klasse 5 met zijn Clio R3, eindelijk beloond voor zijn knappe prestaties in de Belgische rally's. "Ik ben enorm vereerd met deze Award. Ik heb er vorig jaar vaak op gehoopt, maar deze keer is het toch een verrassing. Het doet deugd om erkenning te krijgen in België, want we willen graag met onze Fiesta S2000 vaker in België rijden in 2013. Op de Belgische proeven komt een Super 2000 veel beter tot zijn recht. Ik kijk ook al uit naar de BFO Academy en de Tips & Trics van Freddy Loix," vertelde de gelukkige laureaat van de BFO Award.