sized_IMG_8802.JPG
38e Rallye du Condroz van start zonder Kobus en de Wild
2011-11-02 19:33:33
Volgend weekend zal rond het Belgische Huy de 38e Rallye du Condroz verreden worden. De Condroz rally vertegenwoordigt de laatste ronde van het Belgisch rallykampioenschap 2011 en staat ieder jaar garant voor spektakel en tal van verrassingen. Helaas werd door de equipe Kobus en de Wild besloten deze editie van de Rallye du Condroz te laten schieten. Zo zal Kobus Rallysport dus niet in actie komen tijdens dit fantastische evenement.

Voorafgaand aan het seizoen werd door Kobus Rallysport besloten het Belgisch rally kampioenschap te rijden met als doel het binnen halen van de Belgische titel in de klasse 5. Na zes van de acht evenementen te hebben afgewerkt was het dan ook zover; Hermen Kobus mag zich Belgisch kampioen 2011 noemen in zijn klasse. Een fantastische prestatie!

De lat werd echter nog iets hoger gelegd, want het team wilde naast het klassenkampioenschap ook hoge ogen gooien in het algemeen kampioenschap. Deze ambitie werd tijdens het 7e evenement, de East Belgian Rally, van tafel geschoven want de equipe werd voortijdig uit de wedstrijd gehaald na het overschrijden van de verbindingstijd op een van de verbindingsetappes.

Mede door deze tegenvaller en drukke studiebezigheden van Hermen werd daarom besloten de Condroz rally te schrappen van de kalender. Het team zal zich dan ook volop richten op volgend seizoen. Wat volgend seizoen zal brengen is nog niet bekend, maar dat het team wederom voor een rallytitel zal gaan is zeker!