181_East_Belgian_Rally_9-10-2010.jpg
Kobus en Kobus aan de start in Amsterdam
2011-08-03 18:31:04
Tijdens de 29e editie van de RallyPro Short-Rally Amsterdam zullen zowel Hermen als Gerrit Kobus aan de start verschijnen. Rallygoeroe Gerrit Kobus zal hiervoor de Subaru Impreza WRC S7 uit de stallen van zijn firma Kobus Tuning inzetten waar de junior aan de start zal verschijnen in zijn verrassend snelle Renault Clio R3.

Gerrit Kobus, eigenaar van de firma Kobus Tuning in Lichtenvoorde kende vele successen in de rallysport. Zo werd Gerrit twee maal Nederlands Rallysprint Kampioen in een Porsche 911 SCRS. Latere successen werden geboekt door auto’s geprepareerd door Kobus Tuning; zo wist Dirk Boers in 2006 als 2e te finishen in het Internationaal Nederlands Rally Kampioenschap.

Hermen Kobus komt eigenlijk nog maar net kijken op de Nederlandse en Belgische rallypaden maar wist al in zijn 2e jaar aan de haal te gaan met de titel Nederlands Formule 2 Kampioen. Dit deed hij in 2010 waardoor hij tot op heden Nederlands kampioen is in de tweewiel aangedreven klasse.

Dat de beide mannen niet op de deelnemerslijst te vinden zullen zijn komt omdat de heren Kobus en Kobus met hun bolides als X1 en X2 auto zullen fungeren. Zo zal tijdens iedere doortocht van elke rondkoers een andere sponsor plaats nemen in de ‘hotseat’ om eenmaal het echte rallygevoel mee te kunnen maken.
“Ieder jaar proberen wij iets terug te doen voor onze sponsoren. Bij Kobus Tuning betekend sponsoren een vorm van samenwerken waarbij beide partijen iets voor elkaar betekenen. De gelegenheid bood zich aan om in Amsterdam deel te nemen als X1 en X2 auto met de mogelijkheid sponsoren en andere belangstellenden kennis te laten maken met het rallygevoel, deze kans wilden we niet laten lopen”, aldus Gerrit Kobus.

Benieuwd naar de mogelijkheid om ook plaats te nemen naast Gerrit of Hermen, of benieuwd naar sponsormogelijkheden, kom dan op zondag 4 september langs op de service en informeer naar de beschikbaarheid.