wallonie1.JPG
Kobus in actie in Belgie om de titel 'Formule 2 Kampioen 2010'
2010-10-07 14:36:59
NIJMEGEN - Aankomend weekend 8 en 9 oktober is het zover. Dan zal de East Belgian Rally worden verreden in en rondom het Belgische plaatsje Sankt-Vith. Een rally die de doorslag kan geven in het Nederlands F2 kampioenschap. Tijdens dit evenement zullen Hermen Kobus en Johan Schop het opnemen tegen veelvoudig kampioen Jan de Winkel, de supersnelle Belg Kris Princen en een groot aantal Citroën C2R2’s. De equipe hoopt na afloop van het evenement met de titel ‘F2 kampioen 2010’ naar huis te gaan.

De East Belgian Rally werd dit jaar ingelast na het wegvallen van de Nederland rally die rondom Barneveld verreden zou worden. Een verassende keuze wel te verstaan, omdat de East Belgian Rally naast de Rally de Wallonie reeds het tweede Belgische evenement op de Nederlandse rallykalender is.

Het zal een ontzettende moeilijke rally worden voor de equipe Kobus/Schop. Niet alleen is het karakter van de proeven rondom Sankt-Vith enorm technisch en zijn de weinig bereden weggetjes in deze tijd van het jaar spekglad, ook het startnummer maakt het extra moeilijk om snel te kunnen openen op zaterdag.

Feit is dat we bij de finish in Sankt-Vith aanstaande zaterdag zullen weten of Kobus Jr. Rallysport, in het debuutjaar met de Clio R3, de titel ‘Nederlands F2 kampioen 2010’ heeft kunnen bemachtigen.

Wilt u de voortgang van team gedurende de zaterdag live volgen, kijk dan op www.rallytiming.nl of op www.eastbelgianrally.eu.Stand F2 na de Hellendoornrally:
1. Hermen Kobus 415
2. Henrik Munk Hansen 285
3. Jan de Winkel 280
4. Jacco Hartog 255
5. Willy Welles 215
6. Rene Wawrzyniak 130
7. André van Middendorp 45
8. Antoine van Ballegooijen 35
9. Marcel Piepers 0