dsc0596vl.jpg
Wordt Hellendoorn een Hattrick voor Kobus & Schop?
2010-09-19 18:00:13
Met startnummer 17 zullen Hermen Kobus en Johan Schop a.s. vrijdag van start gaan in de 29e editie van de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally.

Een startnummer waar menig 2-wielaangedreven equipe jaloers op kan zijn, want Kobus en Schop starten hiermee als eerste 2-wielaandrijver van het deelnemersveld. Na de overwinningen in de Paradigid ELE rally en de ExoticGreen rally kan de Schutte Informatisering Hellendoorn rally voor 3 overwinningen op een rij gaan zorgen voor de talentvolle equipe.

Dat deze hattrick moeilijker gaat worden dan dit bericht doet vermoeden is zeker, want direct achter de jonge equipe zal 7-voudig Formule-2 kampioen Jan de Winkel starten. De meester van de 2-wielaangedreven klasse van wie er over 180km klassementsproef een hoop zal worden verwacht. “De strijd tussen Jan en mij zal zeker weer van zich doen spreken. Of het ook deze keer net zo spannend wordt als tijdens de Paradigid ELE Rally zal de tijd ons leren. Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in”, aldus Hermen.

Wat betreft het kampioenschap is de 29e Schutte Informatisering Hellendoorn Rally een belangrijke rally voor de equipe Kobus/Schop. Een technische, zware en tricky rally welke scherprechter kan zijn in de beslissing om de Formule-2 titel. Hoewel het kampioenschap nog niet beslist kan worden, kan het gat met de nummer 2 in het kampioenschap wel worden uitgebreid. Met slechts 2 resterende rally’s zouden de theoretische kansen voor de jonge equipe dan maximaal moeten zijn.

Naast Jan de Winkel wordt er tijdens deze editie van de rally echter ook tegenstand verwacht van Gert-Jan Heutink die zijn debuut in een Clio R3 zal maken. Het beloofd een spannende rally te worden waarvan de uitslag nog lang niet vast staat, maar zoals elke keer weer geldt: ‘To finish first, you first have to finish!