Clio_R3_Kobus.jpg
2e zege op rij voor Kobus in zijn Clio R3
2010-07-14 08:40:11
LICHTENVOORDE – Afgelopen weekend werd rondom Etten-Leur de Exotic Green Rally 2010 verreden. Een rally die meetelt voor het Nederlands rallykampioenschap welke mede door haar lange en nachtproeven gezien kan worden als scherprechter van het seizoen. Een rally van ruim 200 proefkilometers met maarliefst 20 km onverhard werd door de talentvolle equipe afgesloten op een 1e plaats in de klasse A7, een 1e plaats in de Formule-2 (tweewiel aangedreven) en een 6e plaats algemeen.

Voor Kobus Jr. Rallysport was de Exotic Green Rally extra belangrijk omdat in deze rally de voorsprong op concurrenten Jan de Winkel (7-voudig F2 kampioen) en Marcel Piepers door hun afwezigheid verder vergroot kon worden.

“Het lijkt zo makkelijk, we hoeven alleen maar te finishen om het gat tussen Jan de Winkel en ons verder te vergroten, maar juist dat eenvoudige aspect finishen kan in een rally als deze nog moeilijker zijn dan verwacht.”, aldus Kobus Jr.

Op de vrijdag werd de rally uitstekend geopend, want na 6 klassementsproeven gereden te hebben stond de equipe Kobus/Schop op een 1e plaats in de F2 en een 9e plaats algemeen achter een 7-tal World Rally Cars. Hermen; “Het gaat lekker! Ik had in het begin een beetje moeite om vertrouwen in de remmen te vinden, maar de avondproeven gaan steeds harder. We zullen proberen om er zaterdag nog een tandje bij op te doen.”

En dat deed de equipe, want na maarliefst 18 proeven gereden te hebben finishte Kobus Jr. Rallysport op een 1e plaats in de tweewiel aangedreven klasse en op een 6e plaats algemeen. “Als de wedstrijdleiding klassementsproef 18 niet geneutraliseerd had, waren we zelfs 4e algemeen geworden. En dat met een Clio R3!”, aldus een blije Hermen.

Een fantastische prestatie die wederom blijk geeft aan de klasse van de Renault Clio R3 in een veel sterker deelnemersveld.