Tank-S1lq.jpg
Kobus Jr. Rallysport bezoekt Rallye de Wallonie
2010-04-20 13:35:10
Het is alweer vijf weken geleden dat Kobus Jr. Rallysport voor het laatst te zien was op de Nederlandse klassementsproeven en voor de komende weken blijft dat nog wel even zo, want aankomend weekend zal namelijk niet in Nederland gereden worden maar in het Belgische Namen (Wallonië). Een rally waar niet alleen de voltallige Nederlandse top, maar ook de Belgische rallytop aan de start zal staan. Een rally waar werkelijk alles mogelijk is, met snelle, gladde en smalle weggetjes welke komend weekend garant zullen staan voor een fantastisch rallyspektakel.

De Rallye de Wallonie is de tweede rally meetellend voor het Nederlands Rallykampioenschap waar het duo Kobus en Schop voor ingeschreven staan met hun Renault Clio R3. Nog nooit eerder reed Kobus Jr. Rallysport in België en dus zal het des te moeilijker zijn om gelijk een lekker tempo aan te nemen rondom Namen. Het doel voor deze rally zal voor het team dan ook vooral meters maken zijn waarna aan de finish van het evenement zal kunnen worden gezegd; Wat ontzettend veel geleerd!

Het jonge duo zal het komend weekend op moeten nemen tegen veelvoudig Formule-2 kampioen Jan de Winkel welke eveneens in een Clio R3 aan de start zal verschijnen. Bovendien zullen er verscheidene Belgische rijders in Ford Fiesta’s R2 en maarliefst 14 Citroen C2-R2’s aanwezig zijn in Wallonië om het Hermen en Johan zo moeilijk mogelijk te maken. “Een ontzettend zware, technische en moeilijke rally waarin iedere proef garant zal staan voor meerdere uitvallers”, aldus Hermen.

De Rally van Wallonië zal starten op vrijdagavond 23 april van start gaan bovenop het Citadel van Namen. Op zaterdag volgen er 3 ‘boucles’ van ieder 4 KP’s met een lengte van 40 km. En op zondag de laatste etappe met 3 ‘boucles’ van ieder 3 KP’s van 30 km. Ook benieuwd naar de progressie van Kobus Jr. Rallysport, kijk dan komend weekend op www.automobileclubnamur.be .