Tank_S_Rally_2010_20.jpg
Spekgladde Tank-S Rally voor Kobus Jr. Rallysport
2010-03-24 16:53:01
LICHTENVOORDE - Afgelopen weekend was het zover voor Kobus Jr. Rallysport, de aftrap van het Nederlands Rallykampioenschap 2010. Samen met navigator Johan Schop beleefde Hermen een fantastische rally. Niet alleen het resultaat was om over naar huis te schrijven, ook over de weersomstandigheden kon een boek geschreven worden. Na 20 spekgladde klassementsproeven werd de Tank-S rally door Kobus Jr. rallysport als 17e algemeen en als 2e Formule-2 in het kampioenschap afgesloten.

Donderdagmiddag werd al afgereisd naar Emmeloord voor de eerste ronde van het Nederlands Rallykampioenschap 2010. Dat het een lang weekend zou gaan worden was al wel duidelijk want al op de eerste avond werd het een latertje. Een lange avond verkennen gevolgd door een korte nacht waarna opnieuw de hele dag verkend moest worden. Op vrijdagavond was het dan eindelijk zover. Na enige honderden kilometers verkenning kon het echte werk beginnen en wel met een proef rond het dorpje Kuinre. “De meest enge proef van Nederland!”, aldus Hermen die het op de vrijdagavond nog niet helemaal naar zijn zin had in de polder. De avond werd afgesloten met een 24e plaats algemeen.

De zaterdag werd beter begonnen en Kobus Jr. Rallysport wist het tempo enigszins te verhogen wat op klassementsproef 11 uitmondde in een 9e tijd algemeen, op slechts 12 seconden van de nummer 1. “Ik moet deze rally netjes uitrijden en mag geen krasje op de auto rijden. Bovendien moeten we dit jaar zien als een leerjaar met de auto. Ik hoop dan ook dat we het Jan de Winkel aan het einde van het seizoen moeilijk kunnen maken. Dat is mijn doel voor 2010!”, aldus Hermen.

Kobus Jr. rallysport wist ondanks het ontzettend slechte weer aardig vertrouwen in de snelle Clio R3 te krijgen wat veel beloofd voor de rest van het seizoen. De volgende rally van de kalender zal verreden worden rondom het Belgische Namen wat 24 en 25 april als toneel dient voor de Rally de Wallonie. Of Hermen en Johan hier kunnen gaan voor een nog betere klassering zal de tijd ons moeten leren, maar dat ze ervoor zullen gaan is zeker!