OVDrallysprint2010_1.jpg
Kobus Jr. Rallysport straalt tijdens de OVD Groep Rallysprint
2010-03-10 17:42:44
Zaterdag 6 maart was het zover voor Kobus Jr. Rallysport. De aftrap van het seizoen in de Renault Clio R3. Dat de auto potentie had was al wel duidelijk, maar dat die potentie aan het begin van het seizoen zo duidelijk gemaakt zou worden had niemand verwacht. Na een proef in het ritme te moeten komen zette de jonge Kobus het tempo een paar tandjes omhoog, waarna een serie van 3 proeven tijden op de klokken werden gezet waar het team niet van had durven dromen.

Na het vorige evenement dat verreden werd rondom Hengelo (Ov) heeft de Clio R3 in verschillende opzichten een metamorfose ondergaan. Zo werden de schokbrekers ge-upspect, werden andere remmen gemonteerd en is de motor-mapping veranderd. Een hele vooruitgang zo bleek, want tijdens de OVD Groep Rallysprint die verreden werd rond Veenendaal waren Hermen en zijn Clio R3 niet te houden.

Op de eerste proef moest de jonge Kobus even in zijn ritme komen en zette een 15e tijd algemeen op de klokken. Toen echter de avond was gevallen werden proef 2 en 3 verreden waar Hermen tot ieders verbazing respectievelijk een 7e en 6e tijd algemeen wist neer te zetten. Als slagroom op de pudding werd tijdens de laatste proef zelfs een 5e tijd algemeen neergezet. Een fantastisch resultaat zo bleek, want niet alleen wist Hermen de Formule 2 (tweewiel aangedreven) overwinning naar zijn hand te zetten, ook werd hij 1e in de klasse A7.

“1e in de Formule 2, 1e in de klasse A7 en 7e in het algemeen klassement! Daar had ik niet van durven dromen voor dit evenement. Het is jammer dat we de eerste proef zo in ons ritme moesten komen anders had er misschien nog iets meer ingezeten!”, aldus een terugblikkende Hermen.

De volgende rally die verreden zal worden is de Tank-S rally rond Emmeloord. Of Kobus Jr. Rallysport ook hier zal schitteren zal de tijd moeten leren, maar dat het team er helemaal klaar voor is, dat is zeker!