euregiorally_0903.jpg
Op jacht naar de Formule 2 titel
2010-02-01 16:44:57
Het lijkt alweer een lange tijd geleden dat Hermen Kobus voor het eerst te zien was op de Nederlandse rallypaden. Nadat de jonge Kobus in 2008 zijn rallylicentie wist te behalen werd een Mitsubishi Colt CZT aangeschaft. Een betrouwbare auto geprepareerd door van den Heuvel waarmee Hermen vervolgens in maart zijn debuut maakte tijdens de 1e Veenendaal Rallysprint. Een debuut waar menig rijder van kan dromen, want in deze eerste rallysprint versloeg Kobus Jr. zijn concurrent Jan-Timo van der Marel op slechts 1 seconde. Een mooie voorbode zo bleek, want hoewel de ervaring schaars was wist Hermen gedurende het jaar te groeien naar een van de snelste rijders uit de Merwede Springs Colt Rally Cup.

Tijdens de Conrad Euregiorally rondom Hengelo was Hermen pas weer te zien. Dit maal alleen niet in de vertrouwde Colt, maar in een totaal nieuwe auto; een Renault Clio R3. Een auto met potentie zo bleek, want tijdens het debuut van de R3 wist Hermen als 1e Formule 2 (kampioenschap) te finishen.

“De auto stond verre van goed afgesteld en bovendien kreeg ik totaal geen vertrouwen in de remmen” aldus Hermen. Juist daaraan is de afgelopen tijd veel gewerkt. Zo zijn de schokbrekers voorzien van een andere ‘valving’, zijn andere remblokken gemonteerd en zal in de toekomst worden gereden met de 250pk motor-mapping. Hermen: “Komend jaar zal een jaar worden waarin ik de auto naar mijn hand zal moeten zetten. Bovendien zal ik moeten leren om af en toe het rechter voetje iets meer te liften, want dit jaar kan 1 keer uitvallen je het kampioenschap kosten.”

Hoewel het leerdoel natuurlijk voorop staat heeft Kobus Jr. Rallysport een duidelijk doel gezet wat het kampioenschap voor 2010 betreft; de Formule 2 titel binnenhalen! “Naast het behalen van de F2 titel lijkt het me fantastisch om met de Clio voorin het veld te rijden om af en toe die mannen voorin eens lekker te stangen” aldus een gemotiveerde Kobus.

Ook dit jaar zal Kobus Jr. Rallysport gesteund worden door Kobus Tuning. Het bedrijf verantwoordelijk voor de bouw van de Renault Clio R3. Leuk feit is dat Kobus Tuning naast de verhuur van de Subaru WRC S7 nu ook Renault rallyauto’s op zal bouwen. Naast de Clio R3 ‘acces’ en de Clio R3 ‘maxi’ zullen in maart ook de Twingo R1 en de Twingo R2 aan het assortiment worden toegevoegd.