wallpaper_clio.jpg
Leerzame Euregiorally voor Hermen Kobus
2009-11-11 14:26:59
ENSCHEDE – Afgelopen weekend was het dan zover. Na bijna een jaar geen rally meer gereden te hebben werd begonnen aan een van de meest gevaarlijke evenementen op de kalender van het Dutch Rally Open (DRO), de Euregiorally rondom Hengelo en Enschede. Dit jaar echter niet met de Mitsubishi Colt CZT maar met een voor Hermen totaal nieuwe auto; een Renault Clio R3. Een auto waarvan de potentie de afgelopen jaren wel duidelijk is geworden, mede door de overwinning van Kevin Abbring in het Junior World Rally Championship (JWRC).

Nadat seizoen 2008 werd afgesloten met een 13e plek in het DRO werd besloten om over te stappen op een auto met potentie; een Renault Clio R3! De stap werd dan ook gemaakt en zo werd afgelopen jaar een volledig nieuwe Clio R3 opgebouwd bij de firma Kobus Tuning in Lichtenvoorde. Een auto met 250Pk en een gewicht van 1080kg, een sequentiële versnellingsbak met sperdifferentieel, kortom te veel om op te noemen. “Die versnellingsbak is echt fenomenaal! Opschakelen met het gas onderop zonder de koppeling te gebruiken. Terugschakelen zonder koppeling; Het lijkt wel een kart!” aldus een enthousiaste Hermen.

Dat de Clio R3 daadwerkelijk potentie heeft werd tijdens de Euregiorally dan ook meteen getoond. Door als 1e Formule 2 te eindigen in het kampioenschap en een 19e plaats algemeen in een eerste, maar vooral zeer gladde rally te behalen werd de toon gezet voor een veelbelovend seizoen in 2010. “Een fantastische ervaring waarin we ontzettend veel hebben geleerd betreft de nieuwe auto. Er is niets onmogelijk lijkt het wel, zo laat als er geremd kan worden, zo hard als we door de bocht kunnen. Super!”

Dat er nog veel meer in zit voor de jonge Kobus is duidelijk. Na een wat twijfelachtig begin in de auto kwam het gevoel gedurende de rally steeds meer tevoorschijn. “Volgend jaar weet ik zeker dat er elke proef nog wel 25 seconden te winnen is. Bovendien rijden we dan in ons hoofd met de Formule 2 titel, die we volgend jaar binnen willen slepen!” aldus Hermen.

Bent u geïnteresseerd in het Kobus Jr. Rallyteam of bent u geïnteresseerd in ook zo’n rallybommetje geprepareerd door Kobus Tuning, kijk dan eens op onze site: www.kobustuning.nl