ClioR3mar.jpg
Kobus Jr. test Clio R3
2009-10-12 16:02:01
Na maanden was het afgelopen woensdag dan zover. Het moment van de waarheid. De eerste meters op snelheid in de nieuwste Renault Clio R3 van Nederland werden een feit voor de jonge Kobus. Een test waar lang op gewacht is en dus des te meer plezier gaf.

“De eerste meters waren wennen joh!”, aldus Kobus Jr. die na de test een lach van oor tot oor op zijn gezicht had staan. “Hoewel me verteld was dat het een ongelooflijk makkelijke auto zou zijn, viel het me toch een beetje tegen in eerste instantie. Alles voelt zo ongelooflijk echt dat het rijden bijna eng wordt. Later in de middag hebben we echter wat dingen aan de afstelling gedaan, wat voor mij eigenlijk al gauw resulteerde in een hoop meer vertrouwen.”

Wat de echte snelheid betreft, die heeft Kobus Jr. nog niet laten zien. Maar wat niet is gaat zeker nog komen. “Omdat de motor splinternieuw is hebben we bewust niet voluit getest. Hoewel het er ’s middags steeds sneller aan toeging heb ik echt rustig aan gedaan. Ik heb bijna de hele middag met koppeling geschakeld en heb de motor niet meer dan 7000 toeren laten maken. Dit leek mij voor het inlopen van de motor beter. Bovendien wil ik de bak de eerste meters nog een beetje sparen.”

Wanneer de nieuwste aanwinst wel op volle snelheid getest gaan worden zal tijdens de volgende test zijn die voor Kobus Jr. Rallysport geplant staat op zaterdag 7 en zondag 8 november, waar Kobus Jr. en Johan Schop te zien zullen zijn als zij op volle snelheid over de Twentse proeven van de ‘Euregio rally’ denderen. Tevens zal daar de potentie van de Clio R3 duidelijk moeten worden. En als het weer een beetje meezit is zelfs een leuke klassering niet uitgesloten!