2.jpg
Kobus Sr. Back on Track
2009-08-23 18:02:00
“De vakantie achter de rug maar nog steeds niet ontspannen”, dat waren de woorden van Kobus Sr. bij zijn thuiskomst in Nederland.
Op de vraag of Gerrit misschien als 0-rijder zou willen deelnemen aan de Veenendaal rallysprint was het antwoord dan ook snel voor handen.

De Subaru is na vorig seizoen technisch gezien helemaal gerebuild en Gerrit ziet de Account software rallysprint dan ook mede als een test voor het materiaal, waar ‘mede’ dikgedrukt moet worden gelezen want natuurlijk kriebelt het bij Gerrit wel degelijk als hij langs zijn Subaru loopt. “Als je met zo’n auto rijdt heb je het gevoel dat je vliegt. De snelheid die uit zo’n auto voortkomt is fenomenaal. Bovendien hebben we afgelopen winter alle technische aspecten van de auto nagekeken en zal nu moeten blijken of alles in orde is. Want als je met een auto rijdt als deze, dan moet alles tot in de puntjes kloppen”, aldus Gerrit Kobus.

Het perfectionisme dat Gerrit Kobus bij zich draagt, maakt dat hij in 1980 zijn eigen bedrijf Kobus Tuning opzet. Kobus Tuning dat door de jaren heen is gegroeid tot een innovatief bedrijf wat zich hoofdzakelijk specialiseert in Porsche automobielen. Gerrit Kobus is naast het onderhoud van Porsche al vele jaren succesvol actief in de autosport. “De ervaring die wij opdoen en op hebben gedaan in de autosport geeft ons een riant pakket aan kennis, die wij toepassen op de auto’s van tegenwoordig. Innovatie is het belangrijkste begrip in deze sport, waardoor wij de mogelijkheid hebben om zeer ver te gaan wat het begrip ‘tuning’ betreft,” aldus Gerrit Kobus. Mede door het feit dat deze tak van sport de passie is van Gerrit heeft hij besloten om als 0-rijder te fungeren in Veenendaal.
Gerrit zal tijdens de Account software rallysprint worden genavigeerd door Louis Simonetti, waarmee hij in 1988 in een Porsche 911 SC/RS Nederlands Rallysprint Kampioen werd. Een duo wat beiden lang niet meer in een kuipstoel te vinden was zal nu dus aantreden in een spectaculaire Subaru Impreza WRC S7. De auto waarin Dirk Boers de afgelopen seizoenen imposante resultaten wist te behalen.

In eerste instantie was het de bedoeling dat ook Kobus Jr. aan de start zou verschijnen en wel met zijn nieuwste aanwinst een Renault Clio R3. Helaas laat het debuut van junior in dat rallybommetje nog even op zich wachten en zullen de blikken nu gericht zijn op zijn vader Gerrit.