Clio_Maxi.jpg
Kobus Jr. in een Renault Clio R3 Maxi in 2009
2009-03-31 16:28:31
Natuurlijk wordt er bij de firma Kobus Tuning in Lichtenvoorde niet stil gezeten. Ook niet wat betreft de plannen voor Hermen in 2009. Na een fantastisch eerste jaar waarin de jonge Kobus heeft laten zien dat hij uit hetzelfde hout is gesneden als zijn vader werd gekozen om uit de Mitsubishi Colt Cup te stappen.

Niet omdat het niet hard genoeg gaat, maar omdat Hermen ervaring op wil doen in het buitenland. "Omdat de Colt alleen een over een nationale homologatie beschikt is het bijna niet mogelijk om buitenlandse evenementen te rijden. We hebben daarom gekozen voor een competatieve auto, die ook in het buitenland gehomologeerd is. Een echte Renault Clio R3 Maxi!!"

Hermen Kobus zal in de loop van dit jaar dan ook aantreden met de nieuwe aanwinst van Kobus Tuning. "Ik hoop enkele leuke Nederlandse evenementen te rijden, maar mijn voorkeur ligt natuurlijk bij technische buitenlandse evenementen. Niet omdat de Nederlandse evenementen niet leuk zijn, maar omdat afgelopen jaar gebleken is dat ik in het buitenland (afgelopen jaar in Eisenach) veel meer kan leren." Een heuze Renault Clio R3 Maxi is het wapen geworden van de jonge Kobus, een belofte voor de toekomst.

Omdat het geen geheim meer genoemd kan worden zal daarom de vooruitgang van het project dat op dit moment loopt volledig worden bijgehouden op de site 'www.kobustuning.nl'.