CIMG00041.JPG
Eerste internationale uitstap voor Kobus Jr.
2009-03-01 16:59:59
Na vijf wedstrijden met maarliefst vier verschillende winnaars staat de Merwede Springs Colt Rally Cup dit jaar garant voor een geweldig kampioenschap. In de vijfde ronde van het RDO de ‘Exotic Green Rally’ rond Etten-Leur was de jonge Hermen Kobus de snelste. Om scherp te blijven zal Hermen komend weekend dan ook deelnemen aan de ‘Wartburg rally’ die rondom Eisenach verreden zal worden.

De pauze die tussen de Exotic Green Rally en de Hellendoorn Rally valt is voor vele rijders te groot. Daarom zal de jonge Kobus komend weekend deelnemen aan de Wartburg Rally. Dit keer niet genavigeerd door vaste navigator Johan Schop, maar door de ervaren André Schoonenwolf. “De proeven rondom Eisenach zijn erg verraderlijk. Zoals velen wel weten is het asfalt veel gladder dan in Nederland en is er in tegenstelling tot Nederland de mogelijkheid om bochten erg diep te snijden, waardoor veel zand en split op het asfalt te verwachten is. Omdat ik graag wil groeien en nieuwe dingen wil leren, hebben we er daarom voor gekozen om deze rally met André te rijden. Dit niet omdat ik van Johan niets kan leren, maar omdat André toch iets meer terreinkennis heeft. Bovendien ben ik druk met het verfijnen van mijn notes-systeem, waar André een grote rol in speelt,” aldus Hermen.

Het volgende evenement op de RDO kalender is de Hellendoorn rally. Het Kobus Jr. team is dan ook gebrand om opnieuw voor een podiumplaats te strijden. Mede door veel trainen en een uitstapje als deze, zal Hermen dan ook proberen scherp te blijven, om ook tijdens dit volgende evenement tegenstanders als Mark Nieuwlaar, Corné Damen en Timo van de Marel het vuur aan de schenen te leggen.
De Wartburg Rally zal hoe dan ook een buitengewoon leerzaam evenement worden. Eentje die als het aan Hermen zelf ligt, zeker gevolgd zal worden door vele andere internationale evenementen.