CIMG0088.JPG
Hattrick voor Hermen Kobus
2009-03-01 16:57:55
Na een prachtige overwinning van de Exotic Green Rally en een klassenoverwinning in het Duitse Eisenach wist Hermen zondag 7 september in onze hoofdstad Amsterdam een hattrick te scoren. Ruim 60 kilometer klassementsproef wist hij zijn tegenstanders achter zich te houden met als resultaat een mooie overwinning in de klasse C4.

De rallysprint verliep echter niet helemaal op rolletjes voor Hermen. “Omdat deze sprint niet meetelt voor de Mitsubishi Colt Rally Cup zagen we een mooie kans om ons voor te bereiden op de Hellendoorn Rally die over 2 weken verreden zal worden. We zouden een ander type remblokken testen wat helaas resulteerde in slechte tijden en een gebrek aan vertrouwen in de auto. Bovendien heb ik nog nooit in de regen gereden, waardoor deze sprint een geheel andere wending kreeg. Wel kan ik zeggen dat ik veel heb geleerd. Denk aan tractie zoeken met slicks, zonder sperdifferentieel op nat asfalt;” aldus Hermen.

Omdat Johan Schop (vaste navigator van Hermen) elders in het land andere verplichtingen kende reed de jonge Kobus deze rallysprint met Aaldert Aaltink. Iemand die door de jaren heen bij rijders als onder andere Theo van den Berg en Dirk Boers veel ervaring heeft opgedaan. “Er is veel lef voor nodig om zomaar naast een jong broekie als mij plaats te nemen. Vooral als we met zo’n 160 km/h op een container af rijden en dan ook nog eens zo laat mogelijk remmen in de regen. De samenwerking verliep echter bijzonder goed en mede hierdoor konden we dit resultaat behalen.”

Op 19 en 20 september zal rondom Hellendoorn de Hellendoorn rally verreden worden. Hermen zal er wederom alles aan doen om ook deze rally tot een mooi einde te brengen en zo de cup spannender dan ooit te maken.