CIMG0004.JPG
Tweede plaats voor Kobus Jr. in Nederland Rally
2009-03-01 16:50:53
Op zaterdag 11 oktober heeft Hermen Kobus in de Nederland Rally rondom Barneveld een grote stap gezet in de Merwede Springs Colt Rally Cup. Door als tweede te finishen is de kans op een goede klassering in het kampioenschap gegroeid tot meer dan theoretisch. Na een teleurstellend uitvallen tijdens de Hellendoornrally leek deze kans in eerste instantie verkeken.

Toen zaterdag om circa half één de Colt over het startpodium reed was deze door het serviceteam weer volledig op punt gezet, zodat niets een goede klassering in de weg zou moeten staan. Op de eerste drie proeven werd echter toch de nodige tijd verloren. ‘Na de crash in Hellendoorn had ik erg veel moeite om mijn ritme te hervinden. Ik dacht dat het me niet zoveel zou doen, maar blijkbaar had ik dat mis. Bovendien hadden we last van een inhoudende motor wat later te wijten bleek aan een los stekkertje,’ aldus Hermen. Nadat de problemen waren opgelost ging Hermen dan ook net als in Hellendoorn als een speer, en zette prompt 2 snelste tijden op de klokken, waarvan één gedeeld met Nieuwlaar. Na de 7e KP werd echter duidelijk dat een overwinning er niet meer in zou zitten en werd gefocust op een tweede plaats, welke dan ook netjes werd binnengehaald.
Op dit moment rest alleen nog een tweede plaats in het kampioenschap, maar hiervoor zal Hermen in Hengelo wel voor Corné Damen moeten eindigen. “Als ik de rally zou winnen moet Corné vierde worden, alleen dan worden we tweede in het kampioenschap. Een zware opgave gezien de snelheid van Corné, maar in deze sport is niets onmogelijk!”, aldus de jonge Kobus.