A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: libraries/Authorization.php

Line Number: 159

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: libraries/Authorization.php

Line Number: 161

Kobus Tuning - Porsche occasion & Rallysport

Nieuws

Porsche keert terug naar Le Mans
2014-03-02 18:00:12
lmp1_porsche.jpg
Dat Porsche komend jaar naar de 24 uur van Le Mans terugkeert, zullen we weten, gezien de tamtam die het Duitse merk maakt rond de rentree. Nu weten we ook dat dit zal gebeuren met een viercilinder die onderdeel uitmaakt van een hybride aandrijflijn.

Inmiddels voormalig Formule 1-coureur Mark Webber heeft zijn eerste rondjes in de nieuwe Le Mans-racer van Porsche (op de foto's te zien tijdens test op het Franse Paul Ricard) al gemaakt. Hij bestuurde de auto, die deelneemt in de hoogste LMP1-klasse, onlangs op het circuit in de Algarve, nabij Portimão. De prototyperacewagen is voorzien van een viercilinder benzinemotor met directe injectie, gekoppeld aan een elektromotor die de voorwielen kan aandrijven. Met twee energierecuperatiesystemen aan boord wordt de elektriciteit vergaard om de elektromotor aan te drijven. De regels schrijven echter voor dat niet alleen de hoeveelheid te verstoken fossiele brandstof beperkt wordt, maar ook de elektrische energie die per ronde gebruikt mag worden.

Tijdens de test in Portugal werkte Porsche vooral aan de ophanging en de banden, dat laatste in samenwerking met Michelin. Vanaf 1 januari voegt Webber zich officieel bij het Porsche-team, om samen met enkele andere coureurs de Porsche-LMP1's te besturen. De eerste race van het World Endurance Championship (WEC), waar de 24-uursrace van Le Mans deel van uitmaakt, wordt verreden in april 2014.

Bron: Autoweek